Köpa Silvertackor

Att köpa silvertackor är ett om inte det bästa sättet att investera i fysiskt silver. Fördelen med att köpa en silvertacka är att du betalar minsta möjliga premie för silvret. Eftersom det kostar väldigt lite att framställa en silvertacka från silver om man jämför med mynt, smycken och andra produkter. Du får alltså maximal mängd silver för dina pengar om du köper en silvertacka.

En liten nackdel kan vara att det är svårt att hantera de lite större silvertackorna. Därför rekommenderar vi att man köper lite mindre tackor även om det kostar lite mer. Den vanligaste storleken på silvertackor är 1 Troy Ounce (oz) vilket motsvarar 31,1 gram. Du betalar alltså för vikten på silvertackan och för mängden silver du får medan papperspengar får sitt värde av ett tryckt nummer.

Andra storlekar på silvertackor som vi rekommenderar att man köper är 5, 10, 100 och även 1000 oz om man har plats att lagra det på. Förutom vikten på silvertackan så finns det ett flertal olika tillverkare och även där skiftar priset något. Vi rekommenderar alltid att man köper den silvertackan som är billigast i den viktklassen man valt. Då får man optimal avkastning på sina pengar.

Att tänka på när man köper silvertackor

Tänk på att inte köpa för små silvertackor. Ibland ser man silvertackor på så lite som 1 gram och då får man betala stora marginaler. Istället så tycker vi att man minst bör köpa en silvertacka på 1 oz (31 gram). Det kostar runt 200-300 kronor (beroende vad silverpriset står i så klart) och är ganska lagom att börja med.

Några exempel på olika tillverkare av silvertackor:

  • Sunshine Minting – Präglar silvertackor i storlekarna 1 oz till 100 oz. Sunshine Minting finns i USA och de är kända för att hålla hög kvalitet i präglingen.
  • Boliden – Vill man handla svenskt så har Boliden fina silvertackor. Ofta är de tyvärr ganska dyra då de är populära bland samlare. Silvertackor från Boliden är populära att ge bort som presenter och gåvor.
  • Credit Suisse – Det kända schweiziska företaget Credit Suisse har ett stort urval av silvertackor. En silvertacka från Credit Suisse är troligen ett av de mest kända investeringsobjekten.
  • Valcambi – Ännu ett schweiziskt företag som tillverkar silvertackor. Namnet är mycket välkänt och står för kvalitet och pålitlighet. Här kan man köpa silvertackor på upp till 1 kg.

Vi hoppas att ni nu lärt er lite mer om att köpa silver och fördelen med just silvertackor. Tänk på att för att få maximalt silvervärde så ska ni köpa en lite större storlek på silvertackorna