Silversmycken

Att köpa silversmycken är också ett sätt att investera i silver. Även om vi skulle avråda seriösa placerar från att köpa silversmycke så kan man i en del fall göra ganska bra affärer. Nackdelen med silversmycken är att man sällan får så stor koncentration av silver som man får i mynt eller tackor.

Köpa Silversmycken

När du har bestämt dig för att köpa ett silversmycke så är det viktigt att du kan värdera silvervärdet i smycket. Ett silversmycke bör innehålla minst 925 silver (alltså 92.5% silver). Äkthetsbeviset på att silversmycken håller denna kvalitet är en stämpel med tre kronor (kattfoten). Redan 1754 infördes Kattfoten som opartisk kontrollstämpel.

Varför köpa silversmycke?

Den största anledning att köpa ett silversmycke är helt enkelt om man vill ha ett smycke. Samtidigt som att du gör en investering så får du silver i en form som du kan visa upp och vara stolt över. Det är inte det ultimata sättet att investera i silver men den kombinera nöje med en investering. Nackdelen med smycken är att något som du tycker är snyggt kanske någon annan inte gillar. Då blir det genast svårare att sälja och värdet på ett smycke avgörs ofta av köparen. Ser man bara på silvervärdet så blir det tyvärr ofta ganska lite eftersom man inte kan bära hur tunga smycken som helst.

Silversmycken kan vara otroligt vackra och behöver inte kosta mycket pengar. Alla som gillar silver bör helt klart äga någon form av silversmycke för att kunna visa sin kärlek till silver. Sen är silver betydligt mer diskret än guld vilket kan vara bra i en del fall.

Var köper man silversmycke?

Idag handlar man med fördel silversmycken på nätet. Det finns flera olika aktörer som erbjuder bra priser på silversmycke. Tänk på att ni kan prova ett smycke i affären för att sedan handla det på nätet.